Anu pyöräilee paljon ja toivoo ihmisten keskittyvän paremmin liikenteeseen

“Olen todella aktiivinen pyöräilijä, ja välillä huomaan, että reagoin liikenteessä voimakkaastikin asioihin. Onnettomuuksia pystyttäisiin välttämään keskittymällä paremmin liikenteeseen. Liikenteessä emme voi vain liikkua oma etu edellä.

Yhteiskunnallisissa hankkeissa kuten Vuosisadan Liikenneteko tärkeää on saada ihmiset ajattelemaan. Mielestäni liikenneturva-asiat iskostuvat parhaiten hyvien esimerkkien kautta. Parhaiten asia menee perille, kun asiaa alkaa ajatella omasta näkökulmasta. Mitä jos tämä tapahtuisikin minulle?

Tärkeintä olisi, että vanhemmat itse näyttäisivät hyvää esimerkkiä ja mallia sekä antaisivat fiksuja neuvoja lapsilleen. Jos asiaa ei opi, ei sitä voi eteenpäinkään välittää.

Omalla kohdallani pyrin liikenteessä ennakoimaan jalankulkijoiden arvaamattomia liikkeitä enkä kuuntele pyöräillessäni musiikkia. Itse pyöräilijänä en säntää autojen eteen, jos näen, että autoilijalla on valo vaihtumassa vihreäksi. Tämä koskee myös tilanteita, jolloin itselläni olisi suojatie turvaamassa selustani. Usein varsinkin kuorma-autoilla on isomman kuljetuksen vuoksi pysähdyttyään raskaampi startata uudelleen.

Oma merkittävin tekoni oli, kun ehdin väistää pyöräillessäni muusikko Slashia, kun hän ilmestyi kuin tyhjästä eteeni pyörätielle.

Minuun on tehnyt vaikutuksen liikkuessani uusien pyöräteiden ilmestyminen Helsinkiin.“

 

Anu, 40 vuotta, pyöräilijä

 

Muut Liikennetarinat

Liikenne nuorten näkökulmasta

Lue Sennin ja Annikan arjen liikkujan tarina.

Lue lisää

”Turvallinen ajaminen ja onnettomuuksien välttäminen lähtee ennen kaikkea ennakoivasta ajotavasta”

Huhtikuun Vuosisadan Liikenneteko -arvonnan onnekas voittaja Jenni Härkönen sai omakseen Michelin CrossClimate -kesärengassarjan renkaat – erikoisvanteilla (15”–17”) ja asennuksilla tietenkin!

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Yrittäjänä Salla on liikenteessä paljon niin autolla kuin vespalla. Hän kertoo, että arjen pienet teot ovat usein merkittävimpiä.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Risto ajaa ammattinsa vuoksi paljon. Hänen toivoo tielläliikkujilta kärsivällisyyttä ja malttia.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Mikko toivoo ihmisten keskittyvän olennaiseen sekä tarkkaavaisuutta liikenteessä

Lue lisää