Arjen pienet teot ovat usein merkittävimpiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Liikun kodin, työpaikan sekä eri harrastusten välillä kävellen, pyörällä, Vespalla, julkisilla, taksilla sekä autolla. Olen yrittäjä, ja pyöritän markkinointi- ja viestintätoimisto Camp Nortea. Kesällä Vespa on kätevin ja nopein kulkuneuvo, ja suuntaan sillä usein myös asiakastapaamisiin. Usein liikkuessa on kiire. Yritän panostaa siihen, että varaisin aina riittävästi aikaa siirtymiin, myös turvallisuuden takia.

Isot yhteiskunnalliset hankkeet ovat tärkeitä, koska niillä pystytään tavoittamaan suurempi joukko ihmisiä. Yhdessä voidaan saavuttaa tuloksia. Tuntuu, että ihmiset oppivat parhaiten, kun he voivat samaistua johonkin.

Lapsia kuuluu ohjeistaa jo pienestä pitäen, sillä he ottavat mallia omista vanhemmistaan, mutta myös aikuiset voivat oppia ja muuttaa tapojaan. Pyrin huomioimaan muita noudattamalla liikennesääntöjä ja päästämään jalankulkijat pyörätien yli. Huomauttelen usein puhelimen käytöstä mikäli olen itse auton kyydissä. Siitä tulee heti turvaton olo. Merkittävimmäksi teoksi voisin ottaa periaatteen, että en käytä puhelinta autolla ajaessa.

Monesti äkillinen tilanne tulee varoittamatta. Olen usein huomannut, että autot eivät aina huomioi tarpeeksi, kun takaa tulee pienempi ajoneuvo. Vespaa ei myöskään huomioida, kun avataan ovia pysäköinnin jälkeen. Olen oppinut ennakoimaan etenkin Vespalla ajaessani, sillä vaaratilanteita kohtaa huomattavasti useammin kuin vaikka autolla.  

Toisaalta muistutan myös mopoilijoita ja pyöräilijöitä huomioimaan autot. Välillä tuntuu, että autoilijoita syytetään liikaa. Arjen pienet teot ovat usein merkittävimpiä. Pieni, mutta mukava asia on, kun autoilija osaa lukea tilannetta ja antaa tilaa aamuruuhkassa. Toivon, että voisimme yhdessä tehdä liikenteestä turvallisemman.”

 

Salla Lundelin, 30, yrittäjä

Camp Norte

 

Muut Liikennetarinat

Liikenne nuorten näkökulmasta

Lue Sennin ja Annikan arjen liikkujan tarina.

Lue lisää

”Turvallinen ajaminen ja onnettomuuksien välttäminen lähtee ennen kaikkea ennakoivasta ajotavasta”

Huhtikuun Vuosisadan Liikenneteko -arvonnan onnekas voittaja Jenni Härkönen sai omakseen Michelin CrossClimate -kesärengassarjan renkaat – erikoisvanteilla (15”–17”) ja asennuksilla tietenkin!

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Anu pyöräilee paljon ja toivoo ihmisten keskittyvän paremmin liikenteeseen.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Risto ajaa ammattinsa vuoksi paljon. Hänen toivoo tielläliikkujilta kärsivällisyyttä ja malttia.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Mikko toivoo ihmisten keskittyvän olennaiseen sekä tarkkaavaisuutta liikenteessä

Lue lisää