Mikko toivoo ihmisten keskittyvän olennaiseen

“Ajan päivittäin pitkiäkin matkoja autolla, ja työni puolesta olen huomannut, että ihmiset eivät ole kovin kärsivällisiä ruuhkassa. 

Koomista on, että juuri tähän olemmekin pyrkineet tekemään muutoksen Yonoton-sovelluksemme avulla. Tavoitteenamme on poistaa jonot kokonaan urheilutapahtumista, jotta paikallaolijat voivat keskittyä olennaiseen eli peliin. Kunpa keksisimme liikenteeseenkin samanlaisen ratkaisun, jotta ihmiset eivät kimpaantuisi turhan takia.

Liikenteessä pyrin unohtamaan kiireen ja olemaan erityisen tarkkaavainen teillä, joissa liikkuu lapsia. Erityisesti koulujen lähellä hiljennän automaattisesti vauhtia. Toivoisin ihmisiltä tarkkaavaisuutta myös tähän.

Selkeimmät neuvot teillä liikkujille on olla käyttämättä kännykkään ajaessa sekä muiden tielläliikkujien aktiivinen huomiointi. Lapset usein vielä saattavat tehdä arvaamattomia liikkeitä, jolloin nopea reagointi on tärkeää. Monet meistä haluavat urheilutapahtumissa ennakoida, jotta he eivät joudu ruuhkaan. Samoin kuuluisi liikenteessä tehdä.”

 

Mikko, 40 vuotta, autoilija

 

Muut Liikennetarinat

Liikenne nuorten näkökulmasta

Lue Sennin ja Annikan arjen liikkujan tarina.

Lue lisää

”Turvallinen ajaminen ja onnettomuuksien välttäminen lähtee ennen kaikkea ennakoivasta ajotavasta”

Huhtikuun Vuosisadan Liikenneteko -arvonnan onnekas voittaja Jenni Härkönen sai omakseen Michelin CrossClimate -kesärengassarjan renkaat – erikoisvanteilla (15”–17”) ja asennuksilla tietenkin!

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Yrittäjänä Salla on liikenteessä paljon niin autolla kuin vespalla. Hän kertoo, että arjen pienet teot ovat usein merkittävimpiä.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Anu pyöräilee paljon ja toivoo ihmisten keskittyvän paremmin liikenteeseen.

Lue lisää

Arjen liikkujien tarinoita

Risto ajaa ammattinsa vuoksi paljon. Hänen toivoo tielläliikkujilta kärsivällisyyttä ja malttia.

Lue lisää