OP tarjoaa virtuaalitodellisuuskiertueen: Tavoitteena suvaitsevaisuuden lisääminen liikenteessä

#OPLiikenneteko13.3.2017

OP Ryhmän virtuaalikiertueen avulla jokainen suomalainen voi kokeilla virtuaalilasien avulla, miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

#OPLiikenneteko on osa vuoden 2017 Vuosisadan Liikenneteko -hanketta, jonka tavoitteena on haastaa tielläliikkuja havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos omassa liikkumisessa. Hankkeessa on mukana Liikenneturva jäsenjärjestöineen ja se on osa Itsenäisyyden Juhlavuoden 2017 -hankekokonaisuutta.

 

VR-elämys edistämässä liikenneturvallisuutta

Oletko ikinä ollut omissa ajatuksissasi kulkiessasi liikenteessä? Harvoin tulemme ajatelleeksi, millä tavoin omat ajatuksemme ja asenteemme vaikuttavat käyttäytymiseemme liikenteessä. Harhailevat ajatukset, pohdituttavat arjen askareet ja kaukaiset haaveet ohjaavat kuitenkin sitä, millä tavoin koemme ympäröivän liikenteen.  Virtuaalitodellisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden havaita näitä omien ajatustemme ehostamia henkilökohtaisia kokemuksia liikenteestä – vaarattomasti ja kontrolloidusti.

VR-kiertueemme tarkoitus on tarjota elämyksiä, mutta myös kannustaa suomalaisia pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistään. Tavoitteenamme on lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä”, henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen sanoo.

VR-kiertueella kuka tahansa voi seikkailla virtuaalisessa liikennemaailmassa parin minuutin ajan VR-lasien ja -kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin kaikille yli 12-vuotiaille.

“Toisen tielläliikkujan asemaan asettautuminen on usein vaikeaa, mutta virtuaalimaailmassa yritämme tehdä sen mahdolliseksi. Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen”, Hartikainen sanoo.

 

Seuraa kiertueaikataulua!

#OPLiikenneteko-kiertue käynnistyy maaliskuussa Helsingistä ja levittäytyy vuoden aikana kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertue suuntaa osuuspankkien lisäksi erinäisiin suomalaisiin tapahtumiin – toreilta aina messuhalleihin. Katso kiertueen aikataulu ja tule paikan päälle kokemaan VR-elämys omin silmin!

Jaa omat kokemuksesi virtuaalielämyksestä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #OPLiikenneteko.

 

Muut Kumppanit

ABC-ketju kysyi suomalaisilta: näistä asioista ilahdumme liikenteessä

Liikenneraivo on säännöllinen aihe uutisotsikoissa, vaikka joihinkin muihin maihin verrattuna suomalainen liikennekulttuuri on varsin rauhallista. ABC-ketju päätti kääntää asian toisin päin ja kysyi yli tuhannelta suomalaiselta mikä heitä ilahduttaa liikenteessä.

Lue lisää

Hanke esillä Kuljetus 2017 -näyttelyssä

Vuosisadan Liikenneteko -hanke sai huomiota kuljetus- ja logistiikka-alan tähän asti suurimmassa näyttelyssä Jyväskylän Messukeskuksessa.

Lue lisää

Paikallisella ja tarkalla tiedolla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta

V-Traffic tuottaa parhaan mahdollisen liikenteen yleiskuvan kokoamalla tietoja viranomaisten, kaupallisten toimijoiden, yksityisten ajoneuvojen, eri liikenteen toimijoiden ja myös suoraan tienkäyttäjien tuottamista raporteista

Lue lisää

Espoon liikenteestä aina vain turvallisempaa: onnettomuuksien määrä väheni taas

Vuoden 2015 liikenneonnettomuustilastot ovat valmistuneet, ja ne osoittavat, että Espoon liikenne muuttui jälleen turvallisemmaksi.

Lue lisää

Keravan kaupungilla huolellinen liikennesuunnittelu on vähentänyt liikenneonnettomuuksia

Kaupungin liikennesuunnittelussa tärkeää on ottaa huomioon liikenneturvallisuus, ja siihen panostetaan jo alkuvaiheessa. Liikenneturvallisuuden parantaminen on monissa tilanteissa täysin linjassa myös muiden tavoitteiden kanssa.

Lue lisää

OP uskoo yhteistyön parantavan liikenneturvallisuutta

OP:n perustehtävään kuuluu asiakkaidemme ja toimintaympäristömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Lue lisää

K1 Katsastajat opastaa ajoneuvon huolehtimisessa

K1 Katsastajien maajohtaja Petri Haikola nostaa yleisesti esille suomalaisen katsastusjärjestelmän liikenneturvallisuuden lisääjänä.

Lue lisää

Euromasterilta Michelin-etuja ajoturvallisuuden hyväksi

Michelin-renkaiden Suomen pääjakelijan Euromasterin toimitusjohtaja Carl Segercrantz kertoo yrityksen käyttävän Vuosisadan Liikenneteko -hanketta hyödyksi oman viestintänsä tukena erityisesti renkaiden vaihtoaikoina syksyllä ja keväällä.

Lue lisää

Sanoma, Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat aktivoi mukaan

Suomen suurimpana mediakonsernina tunnettu Sanoma aikoo hyödyntää tehokkaasti hankkeen näkyvyyttä ja teemoja, kuten omakohtaista ajokoulutusta.

Lue lisää

Fordille ja Henry Ford Säätiölle mukanaolo suuri kunnia

Fordin ohella myös Henry Ford Säätiö on mukana Suomi 100 -liikenneturvallisuushankkeen kumppanina.

Lue lisää

ABC-ketju liikenneturvallisuuden viestinviejänä

ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen viittaa S-ryhmään kuuluvan ABC-ketjun ennakoivan tieliikenteen muutoksia ja niiden turvallisuusvaikutuksia.

Lue lisää