Paikallisella ja tarkalla tiedolla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta

app-mesEurooppalaisella liikennetietopalvelu V-Trafficilla on 20 vuoden kokemus liikennetiedon tuottamisesta. V-Traffic palvelee ajantasaisella tiedolla niin autoteollisuutta, mediaa, julkista sektoria ja kuljetusyrityksiä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Puolassa ja Ranskassa.

”Meille on kunnia asia olla mukana Vuosisadan Liikenneteko -hankkeessa ja juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea meille kaikille tärkeän asian yhteydessä. On ilo olla hankkeen myötä parantamassa kaikkien suomalaisten liikenneturvallisuutta”, sanoo V-Trafficin myyntijohtaja Matti Seimola.

Seimola uskoo, että paikallisella ja tarkalla tiedolla voidaan saada liikenneturvallisuudessa paljon aikaan.

”V-Traffic tuottaa parhaan mahdollisen liikenteen yleiskuvan kokoamalla tietoja viranomaisten, kaupallisten toimijoiden, yksityisten ajoneuvojen, eri liikenteen toimijoiden ja myös suoraan tienkäyttäjien tuottamista raporteista”, jatkaa Seimola.

Varoitus havahduttaa

V-Trafficin pääkonttorit ovat Pariisissa ja Vantaalla. Uusien liikenneturvallisuutta parantavien tietolajien tuotekehitys on keskitetty Suomeen. V-Traffic lanseerasi syksyllä 2016 navigaattoreihin ja mobiililaitteisiin soveltuvan hirvivaroitusjärjestelmän, jonka tarkoituksena on herättää kuljettajan huomio ja saada kuljettaja laskemaan ajonopeutta.

”Suomessa kehitettyjen keli- ja eläinvaroitusten lisäksi palvelusta saa tiedon mm. ruuhkista, onnettomuuksista, liikennehäiriöistä, tietöistä ja suurtapahtumista. Kokenutkin kuski voi matkanteon edetessä turtua ja olla havaitsematta vähäisiä, mutta varoittavia auton käytöksen muutoksia”, kertoo Seimola.

Todellinen ajokeli on aina auton renkaiden allahighway-snow-cover

Liikkuvien eläinten lisäksi haasteena on aina myös muuttuva keli. Pidemmillä ajomatkoilla kelimuutosta on usein kuitenkin mahdoton huomata paljaalla silmällä.

”Maisema saattaa näyttää auton ikkunasta samalta, mutta kelimuutos saattaa vaatia silti kuljettajaa reagoimaan esimerkiksi huolellisemmin jarrutusmatkaan”, kertoo Seimola.

Ruuhkavaroitukset lisäävät myös liikenteen sujuvuutta eteläisessä Suomessa ja suurimpien kaupunkien alueilla.

”Kun joudut yllättävään liikennetilanteeseen, näet onnettomuuden tai havaitset liukkaan ajokelin, voit varoittaa siitä heti muita autoilijoita lähettämällä raportin älypuhelimesta. Jos voimme varmentaa ilmoituksesi, autat samalla satoja autoilijoita ja radionkuuntelijoita välttämään häiriön tai varautumaan siihen”, opastaa Seimola.

V-Trafficin maksuttomat iPhone- ja Android -sovellukset auttavat ajamaan entistä turvallisemmin ja valitsemaan parhaan ajoreitin reaaliaikaisen liikennetilan perusteella.

 

Muut Kumppanit

ABC-ketju kysyi suomalaisilta: näistä asioista ilahdumme liikenteessä

Liikenneraivo on säännöllinen aihe uutisotsikoissa, vaikka joihinkin muihin maihin verrattuna suomalainen liikennekulttuuri on varsin rauhallista. ABC-ketju päätti kääntää asian toisin päin ja kysyi yli tuhannelta suomalaiselta mikä heitä ilahduttaa liikenteessä.

Lue lisää

Hanke esillä Kuljetus 2017 -näyttelyssä

Vuosisadan Liikenneteko -hanke sai huomiota kuljetus- ja logistiikka-alan tähän asti suurimmassa näyttelyssä Jyväskylän Messukeskuksessa.

Lue lisää

OP tarjoaa virtuaalitodellisuuskiertueen: Tavoitteena suvaitsevaisuuden lisääminen liikenteessä

OP Ryhmän virtuaalikiertueen avulla jokainen suomalainen voi kokeilla virtuaalilasien avulla, miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta. #OPLiikenneteko on osa vuoden 2017 Vuosisadan Liikenneteko -hanketta, jonka tavoitteena on haastaa tielläliikkuja havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos omassa liikkumisessa.

Lue lisää

Espoon liikenteestä aina vain turvallisempaa: onnettomuuksien määrä väheni taas

Vuoden 2015 liikenneonnettomuustilastot ovat valmistuneet, ja ne osoittavat, että Espoon liikenne muuttui jälleen turvallisemmaksi.

Lue lisää

Keravan kaupungilla huolellinen liikennesuunnittelu on vähentänyt liikenneonnettomuuksia

Kaupungin liikennesuunnittelussa tärkeää on ottaa huomioon liikenneturvallisuus, ja siihen panostetaan jo alkuvaiheessa. Liikenneturvallisuuden parantaminen on monissa tilanteissa täysin linjassa myös muiden tavoitteiden kanssa.

Lue lisää

OP uskoo yhteistyön parantavan liikenneturvallisuutta

OP:n perustehtävään kuuluu asiakkaidemme ja toimintaympäristömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Lue lisää

K1 Katsastajat opastaa ajoneuvon huolehtimisessa

K1 Katsastajien maajohtaja Petri Haikola nostaa yleisesti esille suomalaisen katsastusjärjestelmän liikenneturvallisuuden lisääjänä.

Lue lisää

Euromasterilta Michelin-etuja ajoturvallisuuden hyväksi

Michelin-renkaiden Suomen pääjakelijan Euromasterin toimitusjohtaja Carl Segercrantz kertoo yrityksen käyttävän Vuosisadan Liikenneteko -hanketta hyödyksi oman viestintänsä tukena erityisesti renkaiden vaihtoaikoina syksyllä ja keväällä.

Lue lisää

Sanoma, Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat aktivoi mukaan

Suomen suurimpana mediakonsernina tunnettu Sanoma aikoo hyödyntää tehokkaasti hankkeen näkyvyyttä ja teemoja, kuten omakohtaista ajokoulutusta.

Lue lisää

Fordille ja Henry Ford Säätiölle mukanaolo suuri kunnia

Fordin ohella myös Henry Ford Säätiö on mukana Suomi 100 -liikenneturvallisuushankkeen kumppanina.

Lue lisää

ABC-ketju liikenneturvallisuuden viestinviejänä

ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen viittaa S-ryhmään kuuluvan ABC-ketjun ennakoivan tieliikenteen muutoksia ja niiden turvallisuusvaikutuksia.

Lue lisää