Vuosisadan Liikenneteko yhdistää: Suomi 100, Liikenneturva ja 20 kumppania asennetalkoissa

160907-008-vl-emg-ssu

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen tuottajat, kumppanit ja kummit puhaltavat yhteen hiileen itsenäisyyden juhlavuotena tavoitteena turvallisempi liikenne. Kuva: Suvi Suovaara / EMG

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kannustavin saatesanoin julkistettu Vuosisadan Liikenneteko -hanke tähtää onnettomuuksien vähentämiseen Suomessa. Liikenneasenteen positiivista muokkaamista on vauhdittamassa jo 20 kumppania.

-Yhteistyö on tärkeä osa liikenneturvallisuustyötä. Myös yrityksillä ja järjestöillä voi olla isompi rooli turvallisuustalkoissa. Vuosisadan Liikenneteko on erittäin positiivinen hanke, jolla tuetaan niitä valintoja ja päätöksiä, joista turvallinen liikenne syntyy, sanoi Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen julkistamistilaisuuden avauspuheessaan Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä.

Yhteiskunnallisesti tärkeän hankkeen pääkumppaneiksi ovat lähteneet Ford yhdessä Henry Ford Säätiön kanssa, Sanoma sekä sen mediat Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat, ABC-ketju, Euromaster ja Michelin, K1 Katsastajat sekä OP. Liikenneturva tuo hankkeeseen vahvan asiantuntemuksensa ja itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi arvokkaat puitteet Suomi 100 -brändin alla.

Muita yhteistyöyrityksiä ovat Britax, Clear Channel, Messukeskus, Moreon, Niemi Palvelut ja Cardu. Kaupunki- ja yhdistyskumppaneita ovat Kerava, Autokoululiitto, SF-Caravan, Rahtarit ja EHYT Ehkäisevä Päihdetyö.

Viiden Tähden Kuljettaja

Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen kummi, nelinkertainen olympiavoittaja, ex-poliisi ja kuljetusalan yrittäjä Lasse Virén latasi kännykkäänsä Viiden Tähden Kuljettaja -kortin. Kuva: Seppo Sirkka / EMG

Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen kummi, nelinkertainen olympiavoittaja, ex-poliisi ja kuljetusalan yrittäjä Lasse Virén latasi kännykkäänsä Viiden Tähden Kuljettaja -kortin. Kuva: Seppo Sirkka / EMG

Kansalaisia houkutellaan lupaukseen noudattaa viiteen kohtaan jaettuja keskeisiä liikenneturvallisuutta lisääviä periaatteita. Lupauksen myötä saa oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa.

Kun lupaudut käyttämään turvavyötä, kypärää ja heijastinta, noudattamaan liikennesääntöjä ja ottamaan toiset tielläliikkujat huomioon, ajamaan virkeänä ja selvin päin, välttämään kännykän käyttöä sekä huolehtimaan ajoneuvon ja renkaiden kunnosta, niin saat oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa. Lupaus avaa myös ovet Vuosisadan Liikenneteko -arpajaisiin ja kumppaneiden tarjoamiin etuihin.

Vuosisadan Liikenneteko -arpajaiset järjestetään tammikuusta 2017 alkaen kymmenen kuukauden ajan. Arvonta huipentuu lokakuussa, jolloin päävoittona on huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium -henkilöauto.

Lataa Viiden Tähden Kuljettaja -kortti Cardu-sovelluksessa >

Ford Fiesta Titanium päävoittona

Vuosisadan Liikenneteko -arpajaisten päävoittona huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium -henkilöauto

Vuosisadan Liikenneteko -arpajaisten päävoittona huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium -henkilöauto

-Auto on keskiössä, kun puhutaan liikenneturvallisuudesta. Meille oli suuri kunnia päästä mukaan näin tärkeään hankkeeseen, kertoi Fordin myyntijohtaja Johan Lindberg juhlavassa julkistamistilaisuudessa.

Vuosisadan Liikenneteko -arvonnan päävoiton lisäksi Ford on esillä hankkeen toisen tuottajan Premier Parkin ajoradalla Porvoossa Vuosisadan Liikenneteko -ajokoulutustilaisuuksissa.

-Hankkeeseen oli helppo lähteä mukaan, kun idean isä ja Life Style Investin toimitusjohtaja Mikko Vanni pyysi meitä toiseksi tuottajaksi ajokoulutuksen ja liikenneturvallisuuden asiantuntijoina, kertoi ajoradan omistavan Premier Eventin toimitusjohtaja Henrik Sundberg.

Suomen suurimpana mediakonsernina tunnettu Sanoma aikoo hyödyntää tehokkaasti hankkeen näkyvyyttä ja teemoja, kuten omakohtaista ajokoulutusta.

-Viemme asiakkaitamme kuulemaan turvallisuusasiantuntijoita sekä tarjoamme aitoja kokemuksia ratin takana Premier Parkin radalla, kertoi Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

-Liikenneturvallisuus on tärkeä aihe, jota nostamme jatkuvasti esiin myös journalistisesti. Olemme mielellämme mukana tässä yhteiskunnallisesti ja liikennekulttuurin kannalta merkittävässä hankkeessa.

ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen viittasi puheenvuorossaan S-ryhmään kuuluvan ABC-ketjun ennakoivan tieliikenteen muutoksia ja niiden turvallisuusvaikutuksia.

-ABC-asemien laaja verkosto ja pitkät aukioloajat 365 päivää vuodessa tuovat liikennemyymälämme kaikkien tielläliikkujien ulottuville, mikä tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden olla liikenneturvallisuuden viestinviejänä nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti hankkeen esille nostamat uudet liikenneturvallisuusideat kiinnostavat ABC-ketjua kehittäessämme omia palveluitamme, kertoi ketjujohtaja Heikkinen.

Viiden Tähden Kuljettajalle rengasetu

Michelin-renkaiden Suomen pääjakelijan Euromasterin toimitusjohtaja Carl Segercrantz kertoi, että yritys käyttää Vuosisadan Liikenneteko -hanketta hyödyksi oman markkinointinsa tukena erityisesti renkaiden vaihtoaikoina syksyllä ja keväällä.

-Me uskomme hankkeen nostavan ajoneuvon ja renkaiden kunnon tärkeyden entistä vahvemmin esille ajoturvallisuuden lisääjänä. Oma tehtävämme on erottua kilpailijoista, kun kuluttajat on saatu hereille.

-Euromasterilla on jo toinen Michelin-tarjous hankkeen julkistamisen kunniaksi. Viiden Tähden Kuljettaja -kortin ladanneet saavat  Michelin-rengassarjasta merkittävän alennuksen koko syyskuun ajan; mitä isompi tuumakoko, sitä suurempi alennus, paljasti johtaja Segercrantz, jonka luotsaama yritys on laajentunut vahvasti rengasmyynnin ohella autojen huoltopalveluun.

Lataa Viiden Tähden Kuljettaja -kortti Cardu-sovelluksessa ja tutustu Michelin-edun sisältöön >

K1 Katsastajien maajohtaja Petri Haikola nosti yleisesti esille suomalaisen katsastusjärjestelmän liikenneturvallisuuden lisääjänä.

-Autoilijalla on suurin vastuu liikenneturvallisuudesta. Kaikki lähtee siitä, että renkaiden ohella myös ajoneuvosta pidetään hyvää huolta ja tämä varmistetaan katsastamalla auto asianmukaisesti, painotti maajohtaja Haikola.

-Me panostamme katsastustilanteessa asiantuntevaan palveluun teemalla ”Puhuva katsastusmies”. Asiakas saa meillä arvokasta tietoa katsastajalta auton ja sen varusteiden huollosta.

Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi!

-OP:n perustehtävään kuuluu asiakkaidemme ja toimintaympäristömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Suomen suurimpana vahinkovakuuttajana haluamme olla tukemassa tätä merkittävää hanketta, jolla pyritään vähentämään liikenneonnettomuuksia Suomessa, totesi OP Vakuutuksen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Hanna Hartikainen.

-Uskon, että yhdessä Liikenneturvan, muiden kumppaneiden hienojen kummien kanssa meillä on edellytykset tehdä itsenäisyyden juhlavuodesta käänteentekevä liikenneasenteiden ja sen kautta liikenneturvallisuuden parantamisessa, jatkoi johtaja Hartikainen luottavaisena.

Pienikin teko voi olla suuri

Vuosisadan Liikenneteko huipentuu lokakuussa 2017 palkitsemistilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksellä valitun Vuosisadan Liikenneteon lisäksi palkitaan myös muita liikennetekoja suurelta yleisöltä saatujen tarinoiden joukosta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kertomuksia otsikolla ”Pienikin teko voi olla suuri”. Lisäksi palkitaan parhaita ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulevaisuudessa.

”Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi!”, kannustavat liikenneturvallisuuskummit Eino Grön (vas.), Lasse Viren, Emma Kimiläinen ja Juhani ”Tami” Tamminen kuin yhdestä suusta. Kuva: Seppo Sirkka / EMG

”Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi!”, kannustavat liikenneturvallisuuskummit Eino Grön (vas.), Lasse Viren, Emma Kimiläinen ja Juhani ”Tami” Tamminen kuin yhdestä suusta. Kuva: Seppo Sirkka / EMG

Vuosisadan Liikenneteko on saanut suojelijakseen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja kummeikseen tunnettuja tielläliikkujia. Minea Blomqvist-Kakko, Eino Grön, Emma Kimiläinen, Juhani ”Tami” Tamminen ja Lasse Virén kannustavat kansalaisia omalla esimerkillään mukaan asenteiden muokkaamiseen liikenneturvallisuuden kohentamiseksi.

 

Heijastavaa turvallisuutta verkkokaupasta

Lisenssituotteiden ideoimiseen, tuotteistamiseen ja markkinoimiseen erikoistunut Moreon avasi hankkeen julkistamisen yhteydessä Vuosisadan Liikenneteko -verkkokaupan osoitteessa liikenneteko.fi.

Tuotevalikoimaan on haettu mm. liikenneturvallisuutta lisääviä heijastavia tuotteita kuten reppu, takki ja pipo, jotka tukevat omalta osaltaan liikenneonnettomuuksien ennalta ehkäisyä.

Tervetuloa Vuosisadan Liikenneteko -verkkokauppaan >

 

Muut Uutiset

Auto- ja liikennegaala palkitsi auto- ja liikennealan toimijoita

Kun Vuoden Auto Suomessa -gaala ja Vuosisadan Liikenneteko -hanke kohtasivat, syntyi Auto- ja Liikennegaala. Auto- ja Liikennegaala kokosi keskiviikkona 13.12.2017 yhteen auto- ja liikennealojen toimijat viettämään yhteistä iltaa palkitsemisten, tunnustusten ja huippuviihteen parissa Messukeskukseen.

Lue lisää

Vuoden Auto Suomessa 2018 on Seat Ibiza

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) on puhunut: vuoden tärkein autouutuus Suomessa on Seat Ibiza. Voittaja julkistettiin 13. joulukuuta aiempaa näyttävämmässä Auto- ja Liikennegaalassa, jossa tunnustuksia jaettiin yhteensä yhdeksässä palkintoluokassa Suomi 100 -hengessä.

Lue lisää

Yleisö valitsi Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi Ensio "Enska" Itkosen

Ensio ”Enska” Itkonen (1926-2010), on kaikkien viime vuosituhannella eläneiden suomalaisten muistama liikenneopettaja ja liikennevalistaja.

Lue lisää

Yleisö äänesti Vuosisadan Liikenneteoksi jalankulkijan heijastimen

Jalankulkijaheijastin on suomalainen keksintö 1940–50 -lukujen taitteesta. Sen keksi pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti.

Lue lisää

Suomalaiskeksinnöt kisaavat nimityksestä Vuosisadan Liikenneteoksi

Vuosisadan Liikenneteoksi on ehdolla monipuolinen valikoima suomalaiseen liikenneturvallisuuteen myönteisesti vaikuttaneita asioita. Kaikki 11 ehdokasta ovat omalla tavallaan parantaneet merkittävästi suomalaista liikenneturvallisuutta. Lue lisää ehdokkaista!

Lue lisää

VUOSISADAN LIIKENNEVAIKUTTAJA -EHDOKKAAT

Katso Palkintolautakunnan valitsemat henkilöehdokkaat Vuosisadan Liikenneteko -raadin äänestykseen. Voittaja julkistetaan 13.12.2017 Auto- ja Liikennegaalassa.

Lue lisää

Itsenäisyyden juhlavuoden liikenneturvallisuushanke huipentuu Auto- ja Liikennegaalaan - Suomalaiskeksinnöt ehdolla Vuosisadan Liikenneteoiksi

Ennen Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen loppuhuipennusta yleisöäänestykseen osallistujat haastetaan liputtamaan turvallisemman liikenteen puolesta lataamalla maksuton Viiden Tähden Kuljettaja -kortti.

Lue lisää

Suomen autourheilulupauksen Sami-Matti Trogenin uusi haaste on sujunut suunnitelmien mukaan

Rallycrossissa menestynyt Trogen ilmoitti vuodenvaihteessa siirtyvänsä Formula 4 SMP Nez ja Espanjan sarjoihin kaudeksi 2017.

Kuva: Tero Turunen

Lue lisää

Auto- ja liikenneala esittäytyivät Porissa

Liikenteen ajankohtaiset teemat näkyivät SuomiAreenalla koko viikon ajan Porissa.

Lue lisää

OP tarjoaa virtuaalitodellisuuskiertueen: Tavoitteena suvaitsevaisuuden lisääminen liikenteessä

OP Ryhmän virtuaalikiertueen avulla jokainen suomalainen voi kokeilla virtuaalilasien avulla, miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta. #OPLiikenneteko on osa vuoden 2017 Vuosisadan Liikenneteko -hanketta, jonka tavoitteena on haastaa tielläliikkuja havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos omassa liikkumisessa.

Lue lisää

Paikallisella ja tarkalla tiedolla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta

V-Traffic tuottaa parhaan mahdollisen liikenteen yleiskuvan kokoamalla tietoja viranomaisten, kaupallisten toimijoiden, yksityisten ajoneuvojen, eri liikenteen toimijoiden ja myös suoraan tienkäyttäjien tuottamista raporteista

Lue lisää

Espoo mukana Vuosisadan Liikenneteko -hankkeessa

Espoo on mukana valtakunnallisessa Vuosisadan Liikenneteko -hankkeessa, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota liikenneturvallisuuteen ja muuttaa tiellä liikkujien asenteita.

Lue lisää

Vuosisadan Liikenneteko -hanke haastaa tielläliikkujan

Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen tarkoitus on haastaa tielläliikkuja havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos liikenteessä.

Lue lisää

Vuosisadan Liikenneteko -hanke vieraili AuLi:n seminaarissa

Auto- ja liikennetoimittajien yhdistyksen vuotuisen jatkokoulutusseminaarin monipuolisessa ohjelmassa oli mukana myös Vuosisadan Liikenneteko -hanke, jota olivat seminaarilaisille esittelemässä hankkeen kummi kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja viestintäjohtaja Jukka Suomela.

Lue lisää

Vuosisadan Liikenneteko -hanke haastaa turvallisuuteen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut keskiviikkona (7.9.2016) julkistetun itsenäisyyden juhlavuoden 2017 liikenneturvallisuushankkeen suojelijaksi. Julkistamistilaisuudessa Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) oli myös ilahtunut siitä, että liikenneturvallisuus on mukana Suomi 100 -ohjelmassa.

Lue lisää